september 2014

Grønnkål

Supersunn og utrolig deilig kål. I slekt med brokkoli og rosenkål,men denne har ikke hode,bare store blader. Noe av det mest næringsrike du kan spise og passer til så mye. Veldig god som den er, i ...

Fårikål

Det beste fra Norge. I dag er det fårikål til middag. Oppskrift trengs vel ikke. #fårikål

Dagens kokk

Tom Victor Gausdal. En smilende mann med humor og kjærlighet til faget sitt. Tom Victor har inspirert meg i flere år, og hans bok om husmannskost og tradisjonsmat er særdeles interresant. Snickers...

Plommepai

Min aller første pai lagde jeg for noen dager siden. Skulle egentlig lage med rabarbrakompotten min fra i vår, men jeg endte opp med å lage med fine gule plommer istedet. Gøy å lage pai og veldig...

Tomatsuppe

Jeg elsker å lage suppe. Spesielt på høsten og mest på vinteren. Det gir en sånn god følelse i kroppen å koke suppe og kraft. Mestring og behag. Det er enkelt,velsmakende og ofte kjempesunt. Man få...

Vaniljesukker

Hjemmelaget er alltid best og jeg lager det meste fra bunnen av. Men,det dukker opp stadig nye ting jeg kan slutte å kjøpe og heller lage selv. Nå skal også det falske vaniljesukkeret ut av huset....

Drømmer om nord.

Jeg kommer fra Nordland og har flere gode matminner som er ganske typisk for den delen av landet. Jeg har alltid vært veldig glad i mat..mest for å spise og etterhvert for å lage selv. Hadde mange...

Meksikansk slowfood

I sommer kjøpte jeg en ny kokebok om meksikansk mat og oppskriften "Appelsinbraiseret svinekød med chilipure" så veldig spennende ut. Jeg legger ikke ut oppskrifter som ikke er mine,men denne endr...
hits