juni 2014

Siste spennende kjøp

Cassava som potetgull. Tykke,sprø flak som minner veldig om potet. Litt søtere. Kjempegodt!! 30 kroner på helsekost. Kjøpte denne av nysgjerrighet. Jeg ble så positivt overraska! Det er litt farge...

Fersk hvitløk

Er ikke som vanlig hvitløk og jeg hadde ikke smakt den før i dag. Forskjellen er at denne høstes tidligere enn vanlig hvitløk og er ikke begynt å tørke. Den er mer juicy,litt mindre kvass og god på...

Slowfood

Jeg er en stor tilhenger av slowfood og har opparbeidet noe erfaring. Lammelår,gammelsteik,chilier,gryter og knoker er noe. Neste på planen er "pulled pork" som er så i vinden nå. Jeg liker slowfoo...

Jeg ønsker meg..

Jeg har sikkert nok kjøkkenutstyr,men har så lyst på denne håndmikseren fra Kenwood. Jeg var å siklet på den inne på Lefdal her om dagen. Jeg føler også at jeg trenger den,kjøkkenmaskinen er ofte ...

Urter

Persillen jeg fikk av samboeren min er begynt å spire og i går planta jeg timian. Disse pakkene inneholder krukke (som er veldig fin!),jordbrikke,gjødsel og frø+ lokk for den første dagen. Alt i e...

Rheum rhabarbarum

Eller på norsk: Rabarbra. Jeg har kokt rabarbrakompott i dag! En artig sak. Egentlig en grønnsak/matplante,men blir brukt som en frukt. Inneholder mye syre både i stilk og i bladene. Bladene er...

To favoritter

Se hva jeg fant! Nydelige nøtter med smak av sitron og chili. Ganske salte og litt sterke men,med en friskhet samtidig. Deilig godt som snop og faktisk i salat! Meny 60 kroner. Granola...

Aioli

Hvitløksmajones er en nytelse som passer til mye. Tapas,sjømat,pizza,grillmat og poteter er noen eksempler. Også som pålegg med feks.ost Sørg først og fremst for å ha alle ingrediensene i samme te...

Dagens kokk

Bent Stiansen! For ett sjarmtroll og for en kokk! Jeg har spist maten hans en gang på Statholdergaarden i kjelleren der. Jeg og min søster nøt mat og vin i timesvis og sjefen sjøl kom ut å viste si...

Moreller

Moreller og jordbær, DET er sommer det! Moreller er svært kalorifattig,deilig søt og mild. Passer godt til ost,men utmerket helt for seg selv! God sommer! #moreller #sunnsnacks

Inspirasjon og helt

Dagens kokk er Niklas Ekstedt. Svensk superkokk. Kreativ,nytenkende,uredd og vanvittig god til å lage mat! En vakker dag skal jeg spise på "Ekstedt",hans restaurant i Stockholm. Spennende konsept ...

Barndomsminne 1

Min bestemor hadde mye godt og spennende i skapene. Dette var en delikatesse da jeg var liten og hun hadde alltid "ingrediensene".Jeg tok 1 flatbrød,smurte smør og nugatti på. Så la jeg neste flatb...

Røkt svineknoke

Dette er godt det,muligens noe av det beste jeg vet. Salt,veldig mørt og tilbehøret...ah! Norsk tradisjonsmat som jeg tror mange desverre har glemt. Så utrolig enkelt å lage,men det tar tid. Slowfo...

Le Creuset

Det aller beste å lage mat i. Tåler omtrent alt og man har en slik livet ut. "Hos Le Creuset setter vi mat- og vinopplevelsen i sentrum. Vi har siden etableringen i 1925 levert kjøkkenutstyr av hø...

"Verdens beste dessert"

I min oppskriftsbok kaller jeg dette nemlig for verdens beste dessert. Ett annet ord for den kan være "Sjokolademousse med karamell". Delvis hentet fra et blad for flere år tilbake og noen ekstra ...

Smuldrepai med blåbær og vaniljekrem

Blåbær er supermat rett fra naturen. Hjemme hos meg går det mye i blåbær,både frosne og ferske.Brukes som snacks,i smoothie og pai. Her kommer min oppskrift på smuldrepai. Den er med litt ekstra go...

Løksmør

Et utmerket tilbehør til feks.bakt søtpotet eller ett godt stykke grilla kjøtt i sommervarmen. De fleste kjøper dette i butikken til 30-40 kr,men lag det heller selv. Smaker bedre,renere og koster ...

Noen ord fra spiskammerset.

Jeg tenker på mat konstant. Oppskrifter,smaker,hva jeg vil ha til middag,lunsj i morgen,den neste kaka,vin og alle de fine kokebøkene mine. Jeg elsker mat og alt som har med det å gjøre. Fra planle...
hits