juni 2014

Siste spennende kjp

Cassava som potetgull. Tykke,spr flak som minner veldig om potet. Litt stere. Kjempegodt!! 30 kroner p helsekost. Kjpte denne av nysgjerrighet. Jeg ble s positivt overraska! Det er litt farge...

Fersk hvitlk

Er ikke som vanlig hvitlk og jeg hadde ikke smakt den fr i dag. Forskjellen er at denne hstes tidligere enn vanlig hvitlk og er ikke begynt trke. Den er mer juicy,litt mindre kvass og god p...

Slowfood

Jeg er en stor tilhenger av slowfood og har opparbeidet noe erfaring. Lammelr,gammelsteik,chilier,gryter og knoker er noe. Neste p planen er "pulled pork" som er s i vinden n. Jeg liker slowfoo...

Jeg nsker meg..

Jeg har sikkert nok kjkkenutstyr,men har s lyst p denne hndmikseren fra Kenwood. Jeg var siklet p den inne p Lefdal her om dagen. Jeg fler ogs at jeg trenger den,kjkkenmaskinen er ofte ...

Urter

Persillen jeg fikk av samboeren min er begynt spire og i gr planta jeg timian. Disse pakkene inneholder krukke (som er veldig fin!),jordbrikke,gjdsel og fr+ lokk for den frste dagen. Alt i e...

Rheum rhabarbarum

Eller p norsk: Rabarbra. Jeg har kokt rabarbrakompott i dag! En artig sak. Egentlig en grnnsak/matplante,men blir brukt som en frukt. Inneholder mye syre bde i stilk og i bladene. Bladene er...

To favoritter

Se hva jeg fant! Nydelige ntter med smak av sitron og chili. Ganske salte og litt sterke men,med en friskhet samtidig. Deilig godt som snop og faktisk i salat! Meny 60 kroner. Granola...

Aioli

Hvitlksmajones er en nytelse som passer til mye. Tapas,sjmat,pizza,grillmat og poteter er noen eksempler. Ogs som plegg med feks.ost Srg frst og fremst for ha alle ingrediensene i samme te...

Dagens kokk

Bent Stiansen! For ett sjarmtroll og for en kokk! Jeg har spist maten hans en gang p Statholdergaarden i kjelleren der. Jeg og min sster nt mat og vin i timesvis og sjefen sjl kom ut viste si...

Moreller

Moreller og jordbr, DET er sommer det! Moreller er svrt kalorifattig,deilig st og mild. Passer godt til ost,men utmerket helt for seg selv! God sommer! #moreller #sunnsnacks

Inspirasjon og helt

Dagens kokk er Niklas Ekstedt. Svensk superkokk. Kreativ,nytenkende,uredd og vanvittig god til lage mat! En vakker dag skal jeg spise p "Ekstedt",hans restaurant i Stockholm. Spennende konsept ...

Barndomsminne 1

Min bestemor hadde mye godt og spennende i skapene. Dette var en delikatesse da jeg var liten og hun hadde alltid "ingrediensene".Jeg tok 1 flatbrd,smurte smr og nugatti p. S la jeg neste flatb...

Rkt svineknoke

Dette er godt det,muligens noe av det beste jeg vet. Salt,veldig mrt og tilbehret...ah! Norsk tradisjonsmat som jeg tror mange desverre har glemt. S utrolig enkelt lage,men det tar tid. Slowfo...

Le Creuset

Det aller beste lage mat i. Tler omtrent alt og man har en slik livet ut. "Hos Le Creuset setter vi mat- og vinopplevelsen i sentrum. Vi har siden etableringen i 1925 levert kjkkenutstyr av h...

"Verdens beste dessert"

I min oppskriftsbok kaller jeg dette nemlig for verdens beste dessert. Ett annet ord for den kan vre "Sjokolademousse med karamell". Delvis hentet fra et blad for flere r tilbake og noen ekstra ...

Smuldrepai med blbr og vaniljekrem

Blbr er supermat rett fra naturen. Hjemme hos meg gr det mye i blbr,bde frosne og ferske.Brukes som snacks,i smoothie og pai. Her kommer min oppskrift p smuldrepai. Den er med litt ekstra go...

Lksmr

Et utmerket tilbehr til feks.bakt stpotet eller ett godt stykke grilla kjtt i sommervarmen. De fleste kjper dette i butikken til 30-40 kr,men lag det heller selv. Smaker bedre,renere og koster ...

Noen ord fra spiskammerset.

Jeg tenker p mat konstant. Oppskrifter,smaker,hva jeg vil ha til middag,lunsj i morgen,den neste kaka,vin og alle de fine kokebkene mine. Jeg elsker mat og alt som har med det gjre. Fra planle...
hits