Diverse

Semifreddo cheesecake og en oppdatering

En lang mnd senere gir jeg alts lyd fra meg. Jeg tror jeg kan si n at jeg er tilbake:) Jeg har flyttet fra Drammen til Fyresdal, ei vakker bygd i Telemark. N er jeg borte fra byen, kjpesenter,...

Soft-is

Jeg og samboer fikk denne glimrende ideen om lage vr egen soft-is ( eller ice for de som skal vre vanskelige ) Det ble godt og veldig enkelt. Jeg pisket 1 dl kremflte til den ble nesten krem...

Is, jordbr og brus.

Jeg er ikke s oppfinnsom om dagen, s det blir mye enkel mat som ikke er verdt lage egne innlegg om. Jeg er vel litt i feriemodus selv om jeg jobber mye om dagen i salongen og enda har over to u...

Banan og blbr-brd.

Serveres med smr og sukker p. #bananbrd #blbr

Sushi:Maki

Sushi er noe av det aller beste jeg vet nr det er laget riktig. Lett ris,gode smaker,crunsj og ferske rvarer. Pleier bestille hjem fra noen vi er veldig fornyde med og av og til lager jeg sel...

Pekansnurrer

Fra boka "Slikkepott" av Lise Finckenhagen. Dette er alts ikke min oppskrift,men mtte bare poste disse deilige snurrene jeg lagde i dag. Store,myke og saftige. Fyllet er himmelsk! Nam nam! #p...

Sunt og godt brd

Vet ikke helt hva jeg skal kalle brdet. Superbrd, lavkarbobrd, nttebrd eller steinalderbrd. Har laget flere versjoner fr,denne er enda mer lavkarbo og etter egen oppskrift. Det er et brd u...

Kjkkenklut / Kopptue

Strikket av min mamma. S mye bedre enn de man kjper og denne er lettere gjre ren etterp,mer hygienisk og effektiv. Ingen lukt og fasongen holder etter uker i bruk. I love it! #kjkkenklu...

Havremel

Har jeg "lagd" i dag. Det er veldig enkelt og du trenger to ting: Havregryn. Og en stavmikser eller blender. Ha i havregryn og kjr det til mel. Slik. Ny i samlingen. M kjpe glass til ...

Vaniljesukker

Hjemmelaget er alltid best og jeg lager det meste fra bunnen av. Men,det dukker opp stadig nye ting jeg kan slutte kjpe og heller lage selv. N skal ogs det falske vaniljesukkeret ut av huset....

Urtene vokser

Husker dere mitt innlegg om mine urter som da hadde begynt spire? N er de ganske store og prver bruke de s mye som mulig. Basilikumen og rosmarinen er kjpt som vanlig. De pleier visne fo...

Norske epler

Jippi,n har de norske eplene endelig ankommet butikkene! Jeg spiser sjelden epler til vanlig,da m de vre sure og grnne isfall. Men,p hsten spiser jeg flere om dagen. Norske epler er det best...

Tyrkisk godteri "Lokum"

Med smakene: -Rose og mandler -Valntter Dette er mitt favorittgodteri. Mykt,stt,seigt og spennende. #lokum #turkishdelight #godteri

Jordbrmilkshake

Perfekt i sommervarmen. Du trenger: En haug med friske jordbr Vaniljeis Litt sukker Litt melk Sleng det i en blender til jorbrene er knuste. Har ikke mlt opp noe,s prv deg frem....

Urter

Persillen jeg fikk av samboeren min er begynt spire og i gr planta jeg timian. Disse pakkene inneholder krukke (som er veldig fin!),jordbrikke,gjdsel og fr+ lokk for den frste dagen. Alt i e...

To favoritter

Se hva jeg fant! Nydelige ntter med smak av sitron og chili. Ganske salte og litt sterke men,med en friskhet samtidig. Deilig godt som snop og faktisk i salat! Meny 60 kroner. Granola...

Dagens kokk

Bent Stiansen! For ett sjarmtroll og for en kokk! Jeg har spist maten hans en gang p Statholdergaarden i kjelleren der. Jeg og min sster nt mat og vin i timesvis og sjefen sjl kom ut viste si...

Moreller

Moreller og jordbr, DET er sommer det! Moreller er svrt kalorifattig,deilig st og mild. Passer godt til ost,men utmerket helt for seg selv! God sommer! #moreller #sunnsnacks
hits