Gele!

Jeg er glad i de små eskene med gelepulver som du blander med vann. Søtt,syrlig og enkelt. Glimrende å bruke til feks. ostekake:D

Hjemmelaget gele er enda bedre, du får en ekte bær/fruktsmak og det er kjempelett å lage. I tillegg er utvalget uendelig med tanke på hvilke smaker du ønsker.

Jeg har her laget en bringebær og jordbær-gele uten biter:

1 l. vann

10 plater gelatin (Bløtlegges i kaldt vann først)

200 g sukker

200 g frosne bringebær og en halv kurv ferske jordbær ( Var det jeg hadde )

 

Småkok bær,vann og sukker i 30 minutter. Sil av og visp inn de bløte gelatinplatene.

Avkjøles litt før de settes i kjøleskapet. La stå i 5-8 timer. 

Bærene i sila etter koking.

Fargen sitter igjen i selve geleen.

Deilig. Perfekt dessert i sommerferien. Sitron er personlig en favoritt. Serves naturell,med is eller vaniljekrem/ saus.

#gele #dessert #sommer #jordbær #bringebær

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits