Bananmuffins

Hadde jeg aldri lagd før, jeg lager lite muffins og cupcakes generelt, men siden det lå noen slitne bananer i fruktkurven tenkte jeg å prøve meg. Vi kaster nok mat som det er,  så da syns jeg bananene våre fortjente å bli til noe annet godt enn å havne i søpla dagen etter. ( De ser gamle ut på utsiden,nesten helt sorte,men inni er de fine og hele og med en søt deilig smak) Jeg hadde også endel melk som var gått ut på dato,som jeg kunne bruke en skvett av til dette.

Ingen oppskrift, jeg tok det på feelingen og skrev stikkord underveis.

Gode,saftige muffins. Helt enkle.

Oppskrift:

I kjøkkenmaskin. 

3 egg+1,5 dl sukker skal bli eggedosis. Mens vispen går, har du i biter av 2-3 bananer,kjør maskinen hardt, da løser bananene seg opp i eggedosisen.

Smelt ca 100-150 g smør. Tilsett ca en halv dl melk i smøret. Avkjøles litt. Ha annenhver gang mel og smør/melk i blandinga i eggedosisen,mens du kjører den på lav hastighet. Vet ikke helt hvor mye mel jeg brukte (Ca 3 ) Deigen skal være løs. 

Smurte en hard muffinsform med smør, fikk 12 små muffins ut av denne oppskrifta. Stekes på 180 grader til de er lette og ferdige. Mine sto ca 15 minutter.Jeg frøs mine med en gang de var begynt å bli romtempererte. Perfekt liten sak om man ønsker noe søtt og godt.

#bananmuffins #gamlebananer

2 kommentarer

mediakaos

13.04.2015 kl.20:07

De så utrolig gode ut! Bokmerket ! :)

Maria

13.04.2015 kl.22:01

Så bra,tusen takk:)

Skriv en ny kommentar

hits