Lasagne på nytt

Lasagne har vært min rett siden jeg var ungdom. Perfeksjonert opp gjennom årene og prøvd utallige varianter ( Lavkarbo, ren grønnsakslasagne, med kylling, med spinat, kremost ++) Jeg har vel enda ikke lagt ut min originale lasagne,men den kommer etterhvert. Den er best;)  Noe av det beste jeg vet og gøy å lage!

I går lagde jeg lasagne på en ny måte,uten kjøtt, med grønnsaker OG pastaplater,samt bechamel.

Fantastisk er ordet og nesten bedre enn vanlig. Nesten.

Full av smak,litt crunsh, fyldig,lett men, med tykk god saus og mye ost.

Anbefales:)

Du trenger: (Inkl. ostesaus)

Pastaplater. Jeg brukte tørket.

1 boks/ kartong hermetiske tomater,naturell + 3 store ss tomatpure

Smør til steking,i sausen og til forma. ( Og alltid når jeg skriver smør..så mener jeg smør )

Litt olivenolje til steking

5 fedd hvitløk + 6 sjalottløk 

1 squash, 3 små gulrøtter og 1 søt paprika.

H-melk, kremfløte, ca 1 dl mel, parmesan og norvegia 

Salt, pepper, basilikum og muskatnøtt

Hakk opp grønnsakene. Skill de etter steketid.


Feks slik. Jeg begynte med å frese gulrot..

Og løk.

Freste de på middels varme i ca 10 minutter. Midt i prosessen tilsatte jeg tomatpureen.

Lot den "svi" seg litt av,så tilsatte jeg de resterende grønnsakene, tomater,ca 1 dl fløte og litt lettmelk. Smaksatte godt med en god mengde salt og sort pepper. Litt tørket basilikum også. La stå å putre til gulrøttene er litt hardere enn al dente. Det skal bli en god tykk grønnsaksgryte. ( Veldig viktig å smake godt til,da du trenger litt mer salt her enn i en vanlig kjøttlasagne,søte gulrøtter etc. )

Så gjør man slik man pleier.

Jeg begynner alltid med bechamel i bunn og avslutter med ett tykt lag på topp.

Tror jeg har lagt ut oppskrift på det før,hvis ikke kan jeg ta det igjen om noen skulle ønske det.


Lag på lag ( Jeg tror jeg fikk 6-7 lag faktisk) og godt med ost helt på topp. Jeg brukte norvegia her faktisk. Men kan gjerne bruke mer smakssterke typer om ønskelig.

La stå i ovnen på 180 grader,til pastaen er klar og osten sprø. Det tar ca en halvtime.

Lasagne er så godt, men vanskelig å ta delikate bilder av. Jeg gjorde mitt beste.

Denne kommer jeg garantert til å lage igjen og i dag er det rester!!

#lasagne

2 kommentarer

Nina

07.06.2015 kl.21:27

Det så godt ut! Elsker lasagne selv, så skal teste ut grønnsaks varianten også!!

Maria

08.06.2015 kl.21:00

Denne er bare å glede seg til,skal lage ny ladning til helga igjen:)

Skriv en ny kommentar

hits