Fiskegrateng med skrei / luksusgrateng

De fleste liker fiskegrateng (Om det er hjemmelaget eller fra Findus ) Jeg er intet unntak,selv om jeg kanskje bare lager det et par ganger i året. Jeg lager den på en litt annen måte enn "standard", altså uten egg og piska hvitter,men med løk. Mye fisk og makaroni og en tykk og deilig saus finner du i min fiskegrateng.

Skrei er jeg nesten litt redd,har enormt gode minner om den med rogn og lever hjemme hos mormor. Har derfor aldri laget dette selv,vil ha de minnene intakt. Ganske teit egentlig,æresfrykt for skreien.

Men,å bruke den i en grateng tenkte jeg kunne være gøy. Det er en veldig mør og fin fisk,fast og litt søt. Luksus å bruke dette i en fiskegrateng synes jeg.

Lager aldri grateng etter noe oppskrift,men skal forsøke å gjenfortelle hva jeg gjorde i dag

 

Fersk skrei trenger du. Eller du kan bruke hvilken som helst hvit fisk. Normalt blander jeg sei og torsk.

Ha den i godt salta vann,la trekke i 5 minutter,ikke kok den. Del opp eller den deler seg selv. Fjern skinn og evt bein.

Etter ett knivuhell,måtte min samboer hjelpe til med kutting. 

En tykk saus for å samle fisken og makaronien.

Du trenger: ( til ca 5 stk) Ildfast form,ganske stor.

Ca 500 g fisk,i dette tilfelle skrei.

Kokt makaroni.Jeg har ca 50/50 med makaroni og fisk.

Legg dette i formen med litt revet ridderost ,mens du lager sausen.

Lag en vanlig hvit saus og spe med helmelk og litt kremfløte. Du trenger ca 1 liter. Riv litt over en halv ridderost og litt gulost,ha i sausen+ revet muskatnøtt. Smak til med dill,salt og litt pepper. Ha så i 2 finhakka sjalottløk. La stå på lav temperatur i 5 minutter.

Hell over fisken og makaronien. Strø over brødrasp,som du lager selv eller kjøper ferdig.

Tilslutt har du revet parmesan på toppen. Stek i ca en halvtime på 200 grader. La den stå i 10 minutter før du begynner å spise,da får den satt seg litt.

Litt smør og salt på toppen,så er det bare å spise som den er. Noen vil muligens ha både potet og råkost til,men dette er en komplett middagsrett i grunn.

#fiskegrateng #skrei #fisk

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits