Spagetti alla carbonara

Maria style.

Noe av det første jeg lærte å lage var carbonara. En rett jeg lager med jevne mellomrom. Godt. Det tar litt tid å lage og krever litt nøyaktighet. Vet ikke om denne oppskriften er 100% ekte carbonara,neppe siden jeg har komponert endel av den selv.

Du trenger (4-5 porsjoner) :

500 g spagetti

500 g bacon uten svor  (Finhakket i små terninger)

Smør og en god olivenolje

2 egg+ 2 eggeplommer

4 dl kremfløte

1 nett sjalottløk (Eller 1 vanlig løk ) Finhakkes

Sort pepper og evt litt salt

Revet ost (Gulost og parmesan)

Kok spagetti som normalt. Sørg for at saus og spagetti blir ferdig ca på likt.

Fres bacon og løk i smør og olje til det blir blankt og lyst. Hell over fløten og varm gradvis. Ikke kok. La det stå 10 min å tykne litt. 

Visp eggene i en bolle og tilsett så 1 og 1 ss av fløteblandingen. Visp godt hele tiden til all fløten er i eggene. Ha så over baconet og ost (Så mye du ønsker egentlig)

Sil av spagettien og ha litt smør i. Bland alt sammen med mer ost og kvern over sort pepper,evt smake mer til med salt.


Eggene.

Fyldig norvegia og parmesan.

Sausen lages.

Sausen er ferdig vispet sammen. Tykk og god.

Blande alt sammen.

#carbonara #spagetti #bacon

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits