Sushi:Maki

Sushi er noe av det aller beste jeg vet når det er laget riktig. Lett ris,gode smaker,crunsj og ferske råvarer.

 Pleier å bestille hjem fra noen vi er veldig fornøyde med og av og til lager jeg selv. Sist lagde jeg selv. Denne gangen med deilig fersk krabbe som ble ny favoritt.

Hvordan du ruller maki kan du enkelt finne frem på nettet+ at det ofte står på baksiden av nori-arkene som du har rundt.

Blir neppe perfekt første gang,det blir aldri perfekt. Sushi er en kunst og i Japan bruker de tiår på å bare koke ris omtrent. Kan anbefale dokumentaren: Jiro dreams of sushi. Respekt!

Det tar tid å lage sushi,men det er veldig artig og du får mestringsfølelse. Kan kombinere tusenvis av kombinasjoner og sushi er ikke bare rå fisk som så mange desverre tror. Jeg lager nesten hver gang sushi med kylling i tempura med avocado. Nydelig godt!

Husk syltet ingefær,wasabi og sterk soyasaus til. Gjerne chilimajones,ponzo og tangsalat også.

Min nye favoritt: Med fersk krabbekjøtt fra både hus og klør,mango,lodderogn og hvitløksmajones+ litt ginger/chili saus.

Dette blir en "bløtere" maki,så rull forsiktig.

Lager alltid: Maki med tempurakylling,majones og avocado. Agurk er også digg sammen med dette.

Nam nam!

Lykke til:)

 

#sushi #maki #nori #tempura #krabbe

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits