Helstekt kylling

Denne blir garantert mør,saftig og deilig.

Helstekt kylling kan man servere til så mangt. I går hadde vi til hvitløks-potetmos og smørstekte rosenkål.

  • Kjøp rå kylling, de får man ofte kjøpt billig.
  • Lag en god blanding som du smører fuglen inn med (Eksempel nedenfor)
  • Sett i ovnen i ei ildfast form
  • La stå 2-3 timer,ta opp tempen mot slutten for sprøtt skinn. Ca 180-200 grader.
  • Jeg pleier å steke den på lav temperatur i 3-5 timer. Rundt 100 grader. 200 siste halvtimen.
  • Imens lager du tilbehør,saus++
  • Spis







Crispy utenpå og nydelig mør inni. Lårene er best:)

Jeg bruker forskjellige ting å smøre den inn med, til akkurat denne brukte jeg:

4 fedd hvitløk

Neve frisk rosmarin

Neve frisk timian

God olivenolje

Godt med salt og grovt pepper

Knus i morter,masser inn fuglen. Inni hadde jeg smør og masse friske urter. Ekstra salt over tilslutt. Tåler mye salt og krydder.

Pensle over fuglen når den står til steking, siste timen hvert tiende minutt ca. Da blir skinnet skikkelig digg! Bare bruk safta som ligger i bunnen.

God middag!

#helstektkylling

Én kommentar

Anita Søvold

29.01.2015 kl.21:16

Nam :)

Skriv en ny kommentar

hits