Helstekt kylling

Denne blir garantert mr,saftig og deilig.

Helstekt kylling kan man servere til s mangt. I gr hadde vi til hvitlks-potetmos og smrstekte rosenkl.

  • Kjp r kylling, de fr man ofte kjpt billig.
  • Lag en god blanding som du smrer fuglen inn med (Eksempel nedenfor)
  • Sett i ovnen i ei ildfast form
  • La st 2-3 timer,ta opp tempen mot slutten for sprtt skinn. Ca 180-200 grader.
  • Jeg pleier steke den p lav temperatur i 3-5 timer. Rundt 100 grader. 200 siste halvtimen.
  • Imens lager du tilbehr,saus++
  • Spis







Crispy utenp og nydelig mr inni. Lrene er best:)

Jeg bruker forskjellige ting smre den inn med, til akkurat denne brukte jeg:

4 fedd hvitlk

Neve frisk rosmarin

Neve frisk timian

God olivenolje

Godt med salt og grovt pepper

Knus i morter,masser inn fuglen. Inni hadde jeg smr og masse friske urter. Ekstra salt over tilslutt. Tler mye salt og krydder.

Pensle over fuglen nr den str til steking, siste timen hvert tiende minutt ca. Da blir skinnet skikkelig digg! Bare bruk safta som ligger i bunnen.

God middag!

#helstektkylling

n kommentar

Anita Svold

29.01.2015 kl.21:16

Nam :)

Skriv en ny kommentar

hits